Tortilla plná dobrot

surovina

INGREDIENCE:

balené tortilly, rajčata, opečené, najemno nakrájené krůtí maso, nakrájená jarní cibulka, Najemno nakrájený ledový salát nebo čínské zelí,  červené fazole nebo uvařené malé adzuky

Quacamole:   avokádo, velké rajče, cibulka nebo šalotka, 2 stroužky česneku, citronová šťáva, sůl

               

POSTUP:

Guacamole: Rozmačkáme avokádo, přidáme najemno nakrájenou malou cibulku nebo šalotku, na malé kostičky nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, trochu osolíme a zakápneme citrónovou šťávou.

Fazole: Můžeme použít fazole z plechovky, které ochutíme protlakem, mexickým kořením, koriandrem, jak kdo má rád. Pokud bychom vařili malé adzuky, je potřeba je alepoň 5 hodin předem nechat namočené, poté uvařit nejlépe v papiňáku a ochutit.

jídlo

  • Všechny nakrájené a připravené přísady dáme do mističek na stůl a každý si naplní svou ohřátou tortillu sám. Nahřívám na chvilku na suché rozpálené pánvi z obou stran, některé tortilly potřebují zvláčnit chvilku zakryté mokrou utěrkou.
  • Někdy utrpí šrámy kultura stolování, obzvlášť s malými dětmi, ale samostatnou přípravu a výsledek svého snažení děti milují.

 

DOBA PŘÍPRAVY:   30 minut

 

Autor: Bc. Petra Scholzová – Lektorka Zdraví do škol