BcA. Tereza Hirth                       » zpět na seznam poradců

V jednom jsem měla od malička jasno: miluji jídlo! Párky, řízky, šunky - to bylo moje.
Pak ale přišel zlom, když mi na prahu dospělosti zjistili celiakii. Co teď budu jíst?
Najednou jsem musela řešit, co vlastně moje tělo přijímá. A že to, co přijímalo doteď, nebylo až tak zdravé.

Jen o chlup později jsem prišla na svoji první hodinu jógy. A hned mě uchvátila! Tělo se probudilo a já brzy pochopila, že ani ty párky pro mě nejsou úplně fajn.

Stal se ze mě celiak – vegetarián.

Pár let na to se mi narodily chvíli po sobě dvě děti, obě s dočasnou intolerancí laktózy, kdy jsem ze svého jídelníčku musela navíc vyřadit veškeré mléčné výrobky. Stal se ze mě na několik let nucený celiak – vegan. Že to nejde? Všechno jde, když se chce!

Má vášeň k jídlu a zároveň veškerá dietní omezení, která mě naučila, jak fungovat, ve mně probudily touhu se výživě věnovat profesionálně. Protože co může být víc než osobní zkušenost?

Když jsem spojila jídlo a jógu, vzešla k tomu logicky i vášeň k ájurvédě.
A protože s jídlem souvisí i čichové buňky, přidala se i láska k esenciálním olejům, které provoňují celý náš dům a navíc nás léčí.

A co vy? Co myslíte? Jablka nebo hrušky? 


  • sto působení:  Čelákovice
  • Email: tereza@hirth.cz
  • Tel.: +420 777 903 037
  • www.jablkahrusky.cz

Image