Hlívová česnečka

surovina

 

INGREDIENCE:

hlíva ústřičná, 1 větší cibule, celá palice česneku, sušený libeček, sladká paprika, 2 lžičky kurkumy, petržel, sůl, 2 lžíce pohanky lámanky

vývar – koření Allnatura, trochu oleje

 

 

POSTUP

Hlívu omyjeme a nakrájíme na mlé kousky nebo pro rychlejší postup vhodíme přes sekací kotouč do mixeru. Na oleji nebo sádle orestujeme cibulku, přidáme papriku, posekanou hlívu, vodu a ostatní koření s pohankou, která polévku zahustí. Množství vody volte tak, aby nebylo už nutné polévku zahušťovat. Necháme provařit pár minut, nakonec osolíme a přidáme česnek. Před podáváním necháme vypnutou polévku alespoň 10 minut pod pokličkou odležet.

Doba přípravy: 30 minut.     

polévka

 

Hlívu ustričnou do jídelníčku dětí určitě zařazujme. Mezi její největší přednosti patří posilování imunity organismu a má pozitivní vliv na infekce a záněty.

 

Autor: Bc. Petra Scholzová – Lektorka Zdraví do škol